Videokonsultation

Generelt om videokonsultation

For at mindske risikoen for smittespredning, bliver det nu muligt at foretage din konsultation som videokonsultation i stedet for fremmødekonsultation.
Konsultationen foregår via en sikker, krypteret forbindelse og gemmes/lagres ikke.

Ved en videokonsultation er der booket en tid til dig ligesom ved en almindelig fremmødekonsultation.

Du skal være forberedt og parat til videokonsultationen, ligesom hvis du sad i klinikkens venteværelse, så konsultationen kan gå i gang, straks det bliver din tur. Som ved en almindelig konsultation kan der være ventetid, fordi det ikke altid kan forudsiges, hvor lang tid den enkelte konsultation varer.

Hvad kræves?

For at kunne benytte videokonsultation, skal du have en enhed, der kan bruges til dette. Det kan være en nyere smartphone, tablet (f.eks. iPad) eller computer med videofunktion (f.eks. en bærbar computer med indbygget kamera). Du skal kunne modtage e-mail direkte på enheden, da videokonsultationen startes ved at trykke på et link i en e-mail.

Enheden skal være tilsluttet en nogenlunde hurtig internetforbindelse, enten WiFi, eller 4G-mobilnet på et sted, hvor forbindelsen er god. 

For at undgå tekniske problemer skal enheden være genstartet for nylig (dvs. HELT slukket og tændt igen).

Du skal inden videokonsultationen have installeret den app, som vi benytter til sikker videokonsultation. Den hedder Microsoft Teams og er gratis at hente.

Under installationen kan du blive bedt om at angive dit Apple-ID eller tilsvarende.

Apple-enheder

På iPhone, Ipad eller Mac-computer downloades Teams fra App Store.

 

Android-enheder

På Android-enheder (f.eks. Samsung, Huawei, Sony m.fl.) downloades Teams fra Play Butik.

 

Windows-PC 

På Windows-PC’er downloades Teams fra Microsoft Store, eller findes her: https://teams.microsoft.com/downloads

 

Microsoft Teams app’en er gratis. Den findes også i en betalt version som en del af visse udgaver af Microsoft Office. Hvis du har den betalte version på din enhed i forvejen, virker den også, men du behøver kun den gratis version.

Når du starter Microsoft Teams, foreslår den at du logger på eller tilmelder dig gratis. Dette er IKKE nødvendigt (det kræver en Microsoft-konto). App’en behøver heller ikke være tændt på forhånd. Den skal blot være installeret på enheden. 

Hvis du har flere enheder (f.eks. både en smartphone og en tablet og en bærbar computer), kan du med fordel have installeret Teams på dem alle, så din konsultationstid ikke skal gå med at få løst eventuelle tekniske problemer.

Hvis det ikke lykkes at få installeret Microsoft Teams, bedes du give besked i god tid inden konsultationen, så vi kan finde en anden løsning til dig, og en anden patient kan få gavn af konsultationstiden.