Vi får rigtig mange spørgsmål omkring covid vaccine i disse dage – vi kan godt forstå at du er usikker på, hvornår det bliver din tur til at blive vaccineret. Rækkefølgen for hvem der skal vaccineres hvornår er bestemt centralt fra.

Hvis du følges på sygehus for din sygdom, er det sygehuset, der skal henvise dig til covid vaccine.

Hvis du modtager meget hjælp i hjemmet, er det kommunen der skal henvise dig til covid vaccine.

Vi har herudover fået lov til at henvise 25 af de mest syge til covid vaccination ud af de 8.350 patienter, der er tilmeldt lægefællesskabet (gruppe 5). Vi synes, at det skulle have været mindst 500 i stedet for. Der findes ikke en 100% retfærdig måde at vælge så få ud på, men vi arbejder på højtryk på, at få henvist de meget få patienter. De udvalgte vil blive kontaktet direkte fra lægefællesskabet. 

Vi håber på din forståelse, hvis du er en af den, der ikke bliver henvist, selv om du er i øget risiko for covid.

Vaccination Corona

Kontakt ikke egen læge vedr. vaccination. Det er ikke os der bestemmer hvem der får tilbudt vaccinationen og vi kan ikke gøre noget for at fremskynde processen.

 

Symptomer og test

Hvis du har symptomer på corona og ikke føler dig alvorligt syg, men ønsker en test - kontakt IKKE læge, men log ind på www.coronaproever.dk

Nærkontakt

Hvis du er nær kontakt, skal du kontakte coronaopsporing 70200233 og taste 2, så hjælper de dig, så du kan bestille tid til prøve.

Konsultation på video og telefon

Selvom vi står i en covid-pandemi, skal du stadig kontakte lægen hvis du føler dig syg. Vi kan i fællesskab løse mange problemer ved telefon - eller videokonsultation. Vi ser også stadig patienter i klinikken. 

Kontakt os også for kontrol af sygdom, forebyggelse, børnevaccination, og ikke akutte lidelser. 

           

Symptomer

  • Hvis du arbejder indenfor sundheds, omsorgs eller ældreplejen, og får symptomer der kan være covid19: kontakt din arbejdsgiver.
  • Hvis du tilhører en af risikogrupperne eller i samboende med en person i risikogruppen tryk her og får symptomer der kan være covid19: kontakt læge. 
  • MØD IKKE OP, hvis du har symptomer.
  • Kontakt os altid hvis du har behov eller er bekymret
  • hvis du har spørgsmål, bekymringer eller er usikker på noget ifht Corona / covid-19, skal du IKKE ringe til læge eller lægevagt, men søge på nettet eller finde svaret HER

Vejrtrækningsproblem

  • Hvis du bliver dårligere med vejrtrækningsproblemer eller anden forværring, skal du kontakte lægen- vi har mange på arbejde til at håndtere dette.
  • Efter kl 16 er det lægevagten på 70 11 31 31
  • Hvis du på anden måde bliver syg eller kommer til skade, skal du også kontakte læge
  • Al opfølgning, kontrol og forebyggelse, er vi i gang med igen
  • Hvis du har spørgsmål, bekymringer eller er usikker på noget ifht Corona / covid-19, skal du IKKE ringe til læge eller lægevagt, men søge på nettet eller finde svaret HER