Artikler

Jannik rykkede fra Aarhus til Grenaa og vinkede farvel til en halv lægeløn

Udkantslæge: Her behandler vi ikke patienterne ens

Mandagmorgen

KOMMENTAR: En læge i Grenaa og en læge i Århus midtby får den samme betaling for at tage sig godt af deres patienter. Men hvis de skal have lige god behandling, kræver det en meget forskellig indsats. Et lægefællesskab i Grenaa har taget konsekvensen og lavet deres egen udligningsordning mellem de stærkeste og de svageste patienter.

 

https://www.mm.dk/artikel/udkantslaege-her-behandler-vi-ikke-patienterne-ens

Vil tvang mindske lægemangel i yderområderne?

Kristeligt Dagblad

"Alle borgere har ret til let og lige adgang til sundhed ifølge sundhedsloven, men lægemanglen er et problematisk faktum flere steder i Danmark. Guleroden virker dog bedre end pisken, lyder det fra flere"...

..."I Grenaa på Djursland er det faktisk lykkedes en klinik at vende udviklingen. I 2016 besluttede de tre studiekammerater Mogens Vestergaard, Jannik Falhof og Hans Christian Kjeldsen sig for at opgive attraktive stillinger i Aarhus og rykke deres lægefaglige visioner til Grenaa for at løse lægemanglen."...https://www.kristeligt-dagblad.dk/liv-sjael/vil-tvang-mindske-laegemanglen-i-yderomraaderne

Tilgængelighed. Nytænkning. Teamwork.

Morgenavisen Jyllandsposten.

Tre tidligere studiekammerater og læger sagde deres gode job op i Aarhus for at løse lægemanglen i Grenaa. De har netop vundet Dansk Medicins initiativpris, Den Gyldne Skalpel.

DL Magasinet

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs artiklen fra Århus Stiftstidende

https://stiften.dk/norddjurs/Laegefaellesskabet-udvider-med-mere-personale/artikel/426239

Lægefællesskabet udvider med mere personale AF: TOMMY LOBERG JØNS

Publiceret
 
I løbet af det år, hvor Lægefællesskabet har haft til huse i Sundhedshuset, er de vokset betydeligt i størrelse. Arkivfoto

Der er fuld gang i udbygningen på 3. sal i Sundhedshuset, hvor der bliver plads til endnu flere patienter.

Grenaa: Lægefællesskabet i Sundhedshuset har for alvor fået vokseværk, og det bliver endnu mere tydeligt fra årsskiftet.

Her overtager Mogens Vestergaard, Jannik Falhof og Hans Christian Kjeldsen nemlig et af ydernumrene fra Familielægen Kløvervang, der gennem det seneste år har haft to ydrenumre.

Siden åbningen af Lægefællesskabet 1. februar har de tre læger, der kender hinanden fra lægestudiet, delt tiden og patienterne mellem sig, da det kun har været Hans Christian Kjeldsen, der har haft et ydernummer. Men fra 1. januar bliver Mogens Vestergaard og Jannik Falhof partnere på lige fod med Hans Christian Kjeldsen.

Udover ydernumret så har Lægefællesskabet også købt Lene Kroghs praksis i Aagade, hvilket betyder, at der kommer en hel del flere patienter i klinikken og samtidig bliver plads til at ansætte mere personale.

Konkret har man allerede ansat Lene Krogh som vikar og hendes personale, sekretær Lotte Vogel og sygeplejerske Helle Zacher, har sagt ja til at fortsætte i Lægefællesskabet, hvor man yderligere har ansat en sygeplejerske med praksiserfaring i Britt-Inge Vohnsen, der i mange år har fungeret som konsultationssygeplejerske i lægehuse i Grenaa.

Det megen nye personale betyder også, at man allerede er i fuld gang med at bygge om i klinikken, så der bliver plads til fem nye konsultationsrum, der gerne skulle stå klar til brug i slutningen af januar måned. Derfor vil nogle patienter også blive tilbudt behandling i Lene Kroghs praksis på Aagade 2A, 1.sal, indtil lokalerne er klar til brug.

Læs artiklen fra Århus Stiftstidende

https://stiften.dk/norddjurs/Grenaa-Sundhedshus-faar-flere-laegelokaler/artikel/457031

Grenaa Sundhedshus får flere lægelokaler AF: TOMMY LOBERG JØNS

Publiceret
 
Grenaa Sygehus blev i 2009 ombygget til sundhedshus. Foto: Flemming Højer

Regionsrådet har sagt god for at bruge penge på nye lokaler på 2. sal i Sundhedshuset. Den øgede plads giver blandt andet mulighed for at tiltrække medicinstuderende til Lægefællesskabet 3. sal.

GRENAA: Når klokken ringer ind til 2018, så skal patienterne hos Lægefællesskabet 3. sal vende sig til flere nye ting. Blandt andet skal man ikke længere op på 3. sal for at komme til sin praktiserende læge, da Lægefællesskabet i løbet af efteråret får etableret flere nye lægelokaler på 2. sal, hor der også vil blive lavet en ny hovedindgang til den voksende praksis.

- Vi får lavet et indgangsparti på 2. sal i stedet for det nuværende på 3. sal, og så kommer der en trappe mellem de to etager, så man hurtigt og nemt kan komme frem og tilbage mellem de to etager. Samtidig overvejer vi en løsning med vores sekretærer, så de ikke skal sidde stille bag en skranke, men i stedet guide folk hele vejen til deres læge. Det har vi set fungere andre steder med stor succes, siger Jannik Luckou Falhof.

Udvidelsen er netop blevet godkendt i regionsrådet, hvor der er blevet afsat 6 millioner kroner til de nye lokaler på 2. sal, hvor det ikke kun er Lægefællesskabet, der rykker ind. Også praktiserende læge Camilla Sand, der i dag holder til i Søndergade sammen med Tyge Ingerslev rykker ind i de nyistandsatte lokaler i løbet af efteråret, mens Tyge Ingerslev, som vi tidligere har skrevet om, har solgt sit ydernummer til Lægefællesskabet og går ned i tid som vikar hos netop Lægefællesskabet to dage om ugen.

De nye lægelokaler på 2. salen vil samtidig betyde, at Lægefællesskabet med deres fire ydernumre har mellem 6.000-7.000 patienter, Camilla Sand, John Samuelsen og Søren Dujardin har alle et ydernummer med plads til 1.600 patienter og dermed har omkring 11.000 borgere fra 2018 deres praktiserende læge i Grenaa Sundhedshus.

Det store fællesskab, som efterhånden er blevet skabt i Grenaa Sundhedshus, ser Jannik Luckou Falhof kun som noget godt - især med øje for, at der også gerne skulle trækkes nye, unge læger til byen.

- Vi får blandt andet muligheden og pladsen til at have medicinstuderende hele tiden, og det vil gøre det meget nemmere at finde plads til, at de kan køre forsøg og få tilskud til projekter, som kan trække dem til Grenaa. Så det er klart en fordel for lægedækningen i byen, at vi får pladsen, siger Jannik Luckou Falhof, der samtidig glæder sig over, at regionen også er i gang med at kigge på en bevilling, så vareelevatoren fra 1922 kan blive sat i stand.

- Det vil betyde meget. Når der kommer så mange flere patienter ind i huset, så er det vigtigt, at elevatoren fungerer og ikke går i stå flere gange. Samarbejdet med regionen har været rigtig godt, så det lykkes forhåbentlig også.

Det rådgivende udvalg for nære sundhedstilbud har sagen på dagsordenen 6. juni, hvor man anbefaler en udskiftning af elevatoren, hvilket vil medføre en 8 ugers periode, hvor der ikke vil være elevator i Grenaa Sundhedshus.

Sikkert er det i hvert fald, at det ikke er sidste gang, at Grenaa Sundhedshus får penge fra regionen, da der stadig mangler arbejdet med at sikre flere parkeringspladser samt en filial af Grenaa Apotek i stueetagen, hvilket vil sende øre-næse-halsklinikken op i nyistandsatte lokaler.

 
Vi får blandt andet muligheden og pladsen til at have medicinstuderende hele tiden, og det vil gøre det meget nemmere at finde plads til, at de kan køre forsøg og få tilskud til projekter, som kan trække dem til Grenaa.
Jannik Luckou Falhof, praktiserende læge, Lægefællesskabet 3. sal